Uitvaartverzekering vergelijken

Wil je een uitvaartverzekering afsluiten, maar weet je niet bij wie je terecht kunt? Wij zetten graag alle uitvaartverzekeraars voor je op een rijtje. Zo kan je eenvoudig je uitvaartverzekeringen vergelijken op premie en voorwaarden. Alle uitvaartverzekeraars dekken de kosten van een uitvaart van een dierbare. Het is afhankelijk van je eigen wensen en situatie waar jij je wilt laten verzekeren. Vergelijk hieronder de uitvaartverzekeraars.
monuta-uitvaart
11,86p/m

Verzekerd voor €9000

 • Monuta uitvaartverzorger €2000
 • Vrij te besteden t.w.v. €7000
 • Premie is levenslang
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Met indexatie
ardanta-uitvaart
13,96p/m

Verzekerd voor €9000

 • Geld vrij te besteden
 • Premie tot 80 jaar
 • Kind tot 18 jaar gratis
 • Cijfer 8,3
 • Grootste verzekeraar
lifetri-uitvaartverzekering
14,33p/m

Verzekerd voor €10.780

 • Regio afhankelijke premie
 • Verschil in begrafenis en crematie
 • Premie tot 80 jaar
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

* Wij hebben de premies vergeleken op basis van iemand die 30 jaar is met een verzekerd bedrag van €9000. Premies zijn afhankelijk van leeftijd, periode en het gekozen bedrag. Dit betekent dat de premie voor iedereen anders uitvalt. Laatste aanpassing: 2 maart 2021.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Hierboven vind je de 5 grootste uitvaartverzekeraars waarbij je terecht kunt voor een uitvaartverzekering. Elke aanbieder verschilt in voorwaarden en premie. Je doet er dan ook goed aan om je eigen vergelijking te maken. Zo is de premie afhankelijk van je leeftijd, je wensen en hoeveel mensen je verwacht te komen. Je doet er dan ook goed aan om eerst je kosten te berekenen.

Zodra je een idee hebt over de kosten is het eenvoudiger een uitvaartverzekering te kiezen. De kosten liggen in ieder geval tussen de €5.000 en €11.000. Dit verschilt natuurlijk ook nog tussen een begrafenis en een crematie. Als we dan naar het landelijk gemiddelde kijken liggen de uitvaartkosten rond de €7500.

Waarom een uitvaartverzekering vergelijken?

Ondanks dat alle uitvaartverzekeraars de kosten van een uitvaart dekken verschillen ze onderling enorm. Zo ziet het dienstpakket er anders uit, verschillen de premie, zijn er andere voorwaarden en verschilt het uitkeringsbedrag. Daarnaast zijn de kosten erg afhankelijk van je wensen. Wil je aanpassen i.v.m. religie? Dan worden daar extra kosten voor berekend. Des te meer reden jij hebt om je uitvaartverzekering te vergelijken.

Wat gebeurt er als je niet verzekerd bent?

Als je geen uitvaartverzekering hebt afgesloten, dan ben je ook niet verzekerd tegen de hoge kosten. Je nabestaanden zullen de kosten dan moeten dekken. Dit betekent dat je kinderen en familie jouw uitvaart dienen te betalen. Zoals hierboven al genoemd kan dit al gauw €7500 zijn. Wil je jouw nabestaanden niet opzadelen met deze kosten? Dan doe je er goed aan om hier een uitvaartverzekering af te sluiten. Bij alle 5 de uitvaartverzekeraars ben je in goede handen.

Alternatieve uitvaartverzekeraars

Naast de 5 grote uitvaartverzekeraars zijn er ook 7 kleinere aanbieders. Het gaat dan om Klaverblad verzekeringen, Onderlinge ‘s Gravenhage, Twenthe uitvaartverzekering, EABN uitvaartverzekering, GUV, De Laatste Eer (dle) en tot slot TAF. Bij al deze kleinere uitvaartverzekeraars ga je een kapitaalverzekering aan. Dit betekent dat er een afgesproken bedrag vrijkomt bij overlijden. Je krijgt dan het bedrag in handen en je nabestaanden zullen de uitvaart verrichten. Het is natuurlijk mogelijk om wensen/afspraken vast te leggen. Zo kan je nog steeds een invulling geven aan je eigen uitvaart.
Vergelijken