Kosten uitvaartverzekering

Bereken je uitvaartkosten

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat een uitvaart tot in de duizenden euro’s kost. Zij houden zich dan ook niet bezig met een uitvaartverzekering en besteden hun geld liever aan een nieuw auto, koophuis of de studie van hun kinderen. Logisch. Toch is het belangrijk om bij de uitvaartkosten stil te staan. De gemiddelde kosten van een uitvaart bedraagt €7500. Dit kan echter oplopen tot wel €10.000 bij speciale wensen. Bereken daarom gratis en vrijblijvend hieronder de kosten van jouw uitvaartverzekering.

Overzicht van de uitvaartkosten

Je vraagt je vast af waarom een uitvaart zoveel geld moet kosten. Waar zitten de kosten dan in? Wij brengen de kosten graag voor je in kaart. Zo krijg je een beter inzicht in de kosten en waarom je een uitvaartverzekering nodig hebt. Houd er rekening mee dat wij een indicatie geven en dat de werkelijke kosten kunnen verschillen.

Over de uitvaartkosten

Zoals je hierboven ziet kunnen de kosten flink oplopen. Het is allemaal afhankelijk van je wensen. Er kunnen zelfs nog wensen toegevoegd worden vanwege bijvoorbeeld religie. Dergelijke kosten komen vervolgens bovenop de al bestaande kosten. Daarnaast zijn kosten voor het eten en drinken afhankelijk van het aantal mensen dat verschijnt, evenals de rouwkaarten. De kosten hangen echter ook sterk af van het soort uitvaart. Zo is een begrafenis een stuk duurder dan een crematie. Je dient dus goed na te denken over de uitvaartkosten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Je wilt immers niet onderverzekerd zijn.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1Wat kost een uitvaartverzekering?
De kosten voor een uitvaartverzekering verschilt per persoon. Hoe eerder je een uitvaartverzekering afsluit, hoe lager je premie. De premie varieert tussen de €5 en €15 per maand en is afhankelijk van je wensen.
2Is een uitvaartverzekering nodig?
Een uitvaartverzekering is nodig om de kosten van de uitvaart te dekken. Het is wel degelijk nodig, maar het is niet wettelijk verplicht. Indien je geen uitvaartverzekering hebt zullen de kosten bij de familie terechtkomen.
3Wie heeft de laagste premie voor een uitvaartverzekering?
Over het algemeen bieden Dela en Monuta de goedkoopste uitvaartverzekering aan. Dit kun je echter zelf vergelijken via onze vergelijker.
4Wanneer moet je een uitvaartverzekering afsluiten?
Het liefst zo snel mogelijk om te profiteren van een lage premie. Het kan echter ook op een latere leeftijd. De keus ligt bij jezelf.
5Hoelang moet je de premie betalen?
Hoelang je de premie moet betalen verschilt per uitvaartverzekeraar. Het is tot je 80ste jaar of levenslang. Het is eventueel mogelijk om eerder te stoppen, maar dan zal de premie om hoog gaan.
Vergelijken