Kapitaal uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijk je Kapitaal uitvaartverzekering

Wil je een Kapitaal uitvaartverzekering vergelijken? Vergelijk dan hieronder de 4 populairste uitvaartverzekeraars op premie. Het verzekerde bedrag is bij iedere verzekering gelijk. Zo kan je eenvoudig je uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten. Bij een Kapitaal uitvaartverzekering verzeker je geen dienstenpakket, maar wordt het bedrag in geld uitkeerd aan de nabestaanden.
Let op: de premie is afhankelijk van leeftijd en verzekerd bedrag. Bovenstaande is op basis van iemand die 30 jaar is met een verzekerd bedrag van €9000.

Over Kapitaal uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van een Kapitaal uitvaartverzekering ben je verzekerd tegen de kosten van jouw uitvaart. Echter werkt dit heel anders dan de traditionele uitvaartverzekeringen. Bij een Kapitaal uitvaartverzekering ontvangen je nabestaanden een vooraf gekozen bedrag bij het overlijden. Je nabestaanden ontvangen dus geen dienstenpakket zoals bij een Natura uitvaartverzekering, maar krijgen volledig keuzevrijheid in de invulling van jouw uitvaart. Wel dient het geldbedrag aan de uitvaart te worden besteed. Echter hoe de invulling van de uitvaart eruit ziet kan je naar eigen wensen invullen. Hierover kun je natuurlijk afspraken maken. Je doet er echter wel verstandig aan om de premies van de verschillende uitvaartverzekeraars te vergelijken op prijs en voorwaarden. Dit kan onderling flink verschillen!

Het is natuurlijk erg lastig om van tevoren een bedrag af te spreken voor de uitvaartkosten. Over 50 jaar kunnen de kosten namelijk flink gestegen zijn. Daarom hanteren veel uitvaartverzekeraars Indexatie. Dit wil zeggen dat je premie automatisch wordt aangepast naar de kosten. Mocht het dan zover zijn, dan hoef jij je geen zorgen te maken over de uitvaartkosten.

Wat een uitvaart uiteindelijk voor jou gaat kosten is afhankelijk van je wensen en het aantal mensen dat komt. Maak daarom slim gebruik van onze Uitvaartkosten vergelijker en krijg een indicatie van de kosten.

Voordelen Kapitaal uitvaartverzekering

Een groot voordeel van een Kapitaal uitvaartverzekering is dat je het verzekerde bedrag uitgekeerd krijgt in geld. Je nabestaanden hebben dan de volledige controle over waar het geld naartoe gaat. Ook kunnen zij een volledige invulling geven aan de uitvaart. Hoeveel rouwkaarten en naar wie? Welke bos bloemen? Een luxe of standaard kist? Dergelijke wensen kun je vastleggen, maar dit kan je ook uit handen geven aan je nabestaanden. Het is natuurlijk wel de vraag of je nabestaanden hier op staan te wachten. Overleg dit dan ook van tevoren. Het bedrag dat wordt uitgekeerd dient wel aan de uitvaart te worden besteed.

Aanbod Kapitaal uitvaartverzekering

Als het gaat om een Kapitaal uitvaartverzekering, dan kun je bij verschillende uitvaartverzekeraars terecht. Wij houden het echter beperkte tot de grootste en meest bekende uitvaartverzekeraars.

Voor het afsluiten van een Kapitaal uitvaartverzekering kan je terecht bij Dela, Monuta, Yarden en Ardanta. Bij elke uitvaartverzekeraar kan je een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten. Alternatieven zijn Klaverblad verzekeringen, Onderlinge ‘s Gravenhage, Twenthe uitvaartverzekering, EABN uitvaartverzekering, GUV, De Laatste Eer (dle) en tot slot TAF.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1Wat is een kapitaal uitvaartverzekering?
Een kapitaal uitvaartverzekering is een verzekering waarbij het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld. Na het overlijden krijgen de naasten het geld in handen en kunnen zij de uitvaart naar wensen invullen.
Vergelijken